top of page

עמותת נשים בתמונה הינה עמותה לקידום נשים בתחום הקולנוע והטלוויזיה

   אודות   عن   ABOUT   

עמותת נשים בתמונה נוסדה בשנת 2004 על ידי ענת שפרלינג ונעמה פריזנט אורפז  מאז הקמת העמותה פרויקט הדגל שלה, הוא הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים, שבמשך עשור התקיים ברחובות.  בשנת 2019 הפסטיבל לסרטי נשים הוקם מחדש  ע"י שירה מישר וליהי סבג ובעזרת פורום יוצרי הקולנוע בירושלים, ועיריית ירושלים.  הפסטיבל שימש ומשמש במה ייחודית וראשונה מסוגה בישראל, לקולן ולמבטן של יוצרות, למאבק על הגדלת התקציבים ליוצרות קולנוע בישראל, ולשינוי הייצוג של נשים בתעשיית הקולנוע הישראלית.  העמותה סייעה בהקמת "פורום הקולנועניות ויוצרות הטלוויזיה בישראל" אשר החל לפעול ב2012. הפורום הינו ארגון חברתי אקטיביסטי, אשר פועל לקידום, עידוד ותמיכה בקולנועניות ויוצרות ממגוון מיקומים חברתיים וקבוצות אוכלוסייה מגוונות בישראל, על מנת לצמצם את אי השוויון המגדרי על המסך ומאחוריו, ולהרחיב את השיח התרבותי בישראל.  הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים הינו הפסטיבל היחידי בארץ המתמקד בסרטי נשים. הפסטיבל כמידי שנה מקיים למעלה מ-60 הקרנות של הסרטים הבולטים ביותר שנעשו ע״ נשים בארץ ובעולם. בפסטיבל כלולות מסגרות ישראליות לסרטים עלילתים ותיעודיים, סרטים קצרים עצמאיים וסרטי סטודנטיות וכן מסגרות בנ״ל לסרטים ארוכים עלילתיים ותיעודיים. במהלך ארבעה ימים הפסטיבל חוגג קולנוע של נשים עם הקרנות מרכזיות בסינמטק ירושלים ובמוקדי הקרנה נוספים ברחבי העיר לסטודנטים ולקהילות שונות ומגוונות. סדרת הקרנות אונליין מסרטי הפסטיבל הפסטיבל עם אירוח יוצרות, הקרנת מקבץ סרטים קצרים בערוץ פרטנר טיוי ועוד.  הפסטיבל פועל רבות בתחום החברתי בירושלים ומביא לאוכלוסיות חלשות קולנוע איכותי. מתוך הפסטיבל צמח ב2022 מיזם ״מדברות סרטים״. מיזם שנתי של הקרנתו במקלטים לנשים נפגעות אלימות ומפגשים עם יוצרת הסרט.  קולנוע כמערכת תרבותית, נצפית ע"י מיליונים ברחבי העולם, היא מבנה מציאות והיא בעלת השפעה רחבה על החברה והתרבות. אנחנו מאמינות שייצוג שוויוני מוביל לעולם טוב יותר ורוצות ליצור פלטפורמה חגיגית ואיכותית של קולנוע של נשים, על נשים ולכולם.

תמונה עמותה2.JPG

 צוות  طاقم    TEAM  

יו"רית
ענת שפרלינג
ענת שפרלינג.jpeg
שירה מישר.jpg
שירה מישר

יוצרת קולנוע ויזמית. בוגרת המסלול המלא בבי״ס מעלה לקולנוע וטלויזיה. בימים אלו לומדת תואר בניהול אומנויות בפתוחה. סרטה הקצר "היום הכי יפה בשנה" הוקרן בבכורה עולמית בפסטיבל סינקווסט בארה״ב וכן בפסטיבל חיפה, עלה לשורטליסט בתחרות אופיר ונמצא בשלבי הפצה. סרטיה הקצרים "חסד" ו"הפרח" זכו למענקי הפקה והם בפרה פרודקשיין בימים אלו. שירה הצטרפה כחברה לאקדמיה האירופית לקולנוע ב-2023, ומפתחת בימים אלו סרט באורך מלא וסדרה. ב-2019, ייסדה יחד עם ליהי סבג ובנימין פריידנברג את הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים, וב-2021 נכנסה יחד עם ליהי לנהל את עמותת "נשים בתמונה" בנוסף על ניהול הפסטיבל.

ליהי סבג.jpg
ליהי סבג

יוצרת קולנוע ויזמית. בוגרת המסלול המלא בבי״ס מעלה לקולנוע וטלויזיה. בימים אלו לומדת תואר בניהול אומנויות בפתוחה. למון פיא סרטים היא חברת ההפקות העמצאית שפתחה והפיקה עד כה 5 סרטים קצרים, ועוד שלושה בדרך. חברת האקדמייה האירופית לקולנוע, ובימים אלה מפתחת סדרת דרמה וסרט דוקומנטרי קצר. ב-2019, ייסדה יחד עם שירה מישר ובנימין פריידנברג את הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים, וב-2021 נכנסה יחד עם שירה לנהל את עמותת "נשים בתמונה" בנוסף על ניהול הפסטיבל.

מנכליו״ת עמותה ומנהלות שותפות של הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים
רונית קר�ק.jpg
פרופ׳ רונית קרק

חברת סגל במחלקה לפסיכולוגיה, באוניברסיטת בר אילן ובבית ספר למנהל עסקים, אוניברסיטת אקסטר באנגליה. היא פסיכולוגית ויועצת אירגונית בכירה ומומחית למנהיגות ומגדר. היא המייסדת של מסלול מיגדר בשטח, בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן. היא מלווה אירגונים מובילים במשק בקידום שיוויון מגדרי ומנהלת הקליניקה למנהלות. בנוסף היא פעילה במגוון אירגונים חברתיים: הועדה האולימפית לשיוויון מגדרי בספורט, עבודה שווה, סטודיו משלך ועוד

רונית כפיר.jpg
רונית כפיר

אשת תקשורת, בעלת #נעיםמאוד תקשורת עם לקוחות, מרצה, מלמדת ומייעצת על תקשורת עם לקוחות לנשים עם כוונות רווח. עבדה כמעצבת פנים 20 שנה, שידרה בגלי צהל וגלגלצ בין השנים 1988-2006, והגישה תכניות טלוויזיה לילדים ונוער.

יערה עוזרי.jpg
יערה עוזרי

חוקרת קולנוע, מרצה ואוצרת קולנוע עצמאית. דוקטורנטית לקולנוע ומרצה בביה"ס לקולנוע וטלוויזיה ע"ש סטיב טיש, אוניברסיטת תל אביב ומרצה במכללת סמינר הקיבוצים. תחומי המחקר שלה הם קולנוע של נשים וקולנוע תיעודי. לשעבר מנהלת התוכנית של פסטיבל דוקאביב לקולנוע דוקומנטרי. מיוזמות ומארגנות הכנס יוצרות מראות - הכנס הראשון לקולנוע וטלוויזיה של נשים.

עו״ד אורי קידר.jpeg
עו״ד אורי קידר

עו״ד, שותף בכיר במשרד עורכי דין נבו-קידר-בלום ומתמחה במשפט חוקתי. אורי הוא פעיל חברתי פמיניסטי, אשר מכהן כמייסד ויו״ר משותף של המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מזה עשרים שנה. בין היתר מקדם נושאי מוגנות ושוויון מגדרי בספורט, שוויון בחינוך ובצה״ל. אורי נשוי ויש לו שתי בנות ושני בנים.

חברי וועד מנהל
מלי פדר עדכני.jpeg
מלי פדר

גימלאית עיריית ירושלים מאגף התרבות. בעבודותיה עסקה בנושאים הסובבים את התרבות והאמנות (במחלקה למוסדות תרבות – תמיכה וסיוע למוסדות), בתיירות – מול ועם אתרי התיירות בשיווק העיר ירושלים (פנים וחוץ), בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב כעוזרת למנהל משנה לעניינים אקדמיים – הקמת המזכירות האקדמית וטיפול בנושאים רחבים ומגוונים באקדמיה.

דנה לרנר.jpeg
דנה לרנר

אשת טלוויזיה בעלת ניסיון מגוון ורחב של מעל עשרים שנה ביזמות, story telling , ניהול תוכן, הפקה, פיתוח עסקי, הובלת תהליכים מורכבים והוצאתם לפועל. בין תפקידיה: סמנכ"ל פעילות ישראל בסטודיו להפקות בינלאומיות Sipur; מנכ"ל האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה; מנהלת פיתוח בחברת סלוצקי אפיקי תקשורת; מפיקה ראשית בערוץ כאן 11, תאגיד השידור הציבורי; מנהלת תוכניות המקור בערוץ הדוקומנטרי HOT8; מפיקה אחראית בערוץ HOT3; עורכת ומנהלת תוכניות וחברת צוות ההקמה של ערוץ HOT בידור ישראלי; מפיקה בחברת עלמה הפקות וחברת מטר הפקות.

בנימין פריידנברג.jpg
בנימין פריידנברג

במאי וחוקר קולנוע, בוגר בית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה ובעל תואר שני מהחוג לבלשנות באוניברסיטה העברית. עבודת המחקר שלו לדוקטורט בחוג ללימודי איטליה וצרפת באוניברסיטה העברית עוסקת בשפה קולנועית ובחקר שפות חזותיות שנזכרו בהשוואה לצילום קולנוע. מרצה במחלקה לאמנויות המסך בצלאל ומנהל את המכינה של סם שפיגל בירושלים המזרחית. מייסד-שותף של פורום יוצרי הקולנוע בירושלים וניהל את האירגון משנת 2016-2021.

 פעילויות  فعاليات   ACTIVITIES   

פסטיבל.jpg
הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים בירושלים

הפסטיבל הבינ״ל לסרטי נשים בירושלים מתקיים פעם בשנה ומציג למעלה מ60 סרטים מהארץ ומהעולם. במהלך 4 ימים מתקיימים תחרויות, חלוקת מענקי הפקה, וחגיגת קולנוע של נשים על נשים ולכולן.

bottom of page